The bread is homemade Sicilian prepared with semolina durum wheat semolina. Before proceeding to the mix the flour is sifted in the so-called crivu (sieve). The type of yeast used is the one with natural yeast, the growing, yeast home. …
Food

La caponata di melanzane è un piatto che racchiude in sé la ricchezza, la storia, i profumi e la complessità della cultura siciliana. …

Acireale, CT, Italy
View More DetailsIngredienti per 4 persone: 600 g di tritato di carne di manzo/vitello Mollica del pane 100 g Sale, pepe 50 g olio EVO 30-36 foglie di limone prezzemolo e parmigiano a piacere Preparazione: Laviamo bene le foglie di limone prese da piante coltivate senza pesticidi lasciamole asciugare su carta… …

Acireale, CT, Italy
View More DetailsLa pasta alla Norma è una ricetta tipica e originaria di Catania (Sicilia). Il suo nome pare sia stato dato da Nino Martoglio, commediografo catanese, tra la fine dell’800 e gli inizi del ‘900. …

Via Buccheri,it,Palment with puffs Etna,it,Palmento track,it,West side pole,it,Sea view from the poles,it,Palmento Etna,it,Etna seen from the poles,it,Il-Palazione-E-EtnaHub,it,the,it,We welcome you in the exclusive environment of an ancient Etneo Palmento del,it,recently restored,it,Cultural Center and seat of the Ruralbox Association,it,with multifunctional spaces equipped for flexible use,it,E,en,An interesting and pleasant place,it,It is located immersed in the countryside at the foot of the Etna volcano,it,has a large terrace and an extensive garden where to carry out outdoor activities,it,An ideal location for cultural events,it,tourist and training activities,it,In the Palment you will find the community of Ruralbox-EtnaHub always available to provide you with information to visit the area,it,To travel the tourist and rural itineraries,it, Acireale, CT, Italy
View More DetailsL’Arancino al sugo è un prodotto tipico di Catania, una ricetta buona e gustosa che ha rivoluzionato il modo di mangiare il riso. Questo prodotto consiste in una piramide di riso impanata e fritta, farcita di ragù, il nome deriva dal colore tipico della frittura che ricorda quello delle arance. …